zaterdag 13 december 2014

Verjaardagstaarten

Ook in Huize Haller was het feest en tja als je voor iedereen taart maakt dan krijgen ze hier ook wensen. Brian had wel weer even genoeg van alle zoete Marsepein en koos daarom voor een Worteltjestaart.
Deze had ik al eens eerder gemaakt, maar had niet verwacht dat uitgerekend hij ervoor zou kiezen, dus dat was best een verrassing. Op Internet vond ik een recept via Allerhande en deze heb ik gemaakt:

Ruud wilde een Swartszwalder Kirsch. Deze had wat voeten in de aarde en dit was voor mij weer even een leermomentje. Als er verjaardagen komen en je wilt zelf taarten bakken, neem regel dan vrij de dag ervoor. Producten op, snel nieuwe gehaald van een ander merk bij een winkeltje in de buurt, tot 2 x toe de creme mislukt. Helaas kwam ik er de tweede keer pas achter dat ik hem al op de taart had zitten. Taart dus opnieuw gemaakt:
 Nog speciaal naar Hoorn gereden om alsnog mijn vertrouwde product te kopen, maar nu ging het wel helemaal goed. Aangezien je altijd bang bent tekort te hebben, ook maar een Slagroomtaart gemaakt. Hierin zit als vulling een bosvruchtenmix, maar ik mocht er niets bovenop doen, dus morgen nog maar even kijken naar een kleurtje als ik daaraan toe kom.
Laat de visite nu maar komen!
Groetjes Saskia

Sweeties

Nieuwe dingen leren helemaal geweldig, daarom ging ik gisteravond met mijn vriendin naar Martine in Heerhugowaard geweest. Zij heeft altijd enorm leuke workshops, waar je eigenlijk teveel hoort en met ze allen zoveel doet, dat je aan het eind van de avond een doos vol lekkernijen mee naar huis kan nemen incl. de recepten om het thuis nog eens over te doen.


Deze keer hebben we Sweeties gemaakt en tot nog toe is dit mijn favoriet, ik vond ze echt allemaal erg lekker!
Woon je in de buurt van Heerhugowaard dit is echt een aanrader om een keer te doen.
Groetjes Saskia

donderdag 11 december 2014

Bananenbrood

Als je zoveel taarten maakt denk je ook weleens na over de hoeveelheden suiker en andere minder gezonde producten je mogelijk met deze heerlijke taarten naar binnen werkt.
Er mislukt weleens wat, ik probeer weleens wat uit en doorgaans is alles op.
Daarom kocht ik een boek van Amber Albarda

Hierin stond bananenbrood met allerei producten die ik niet standaard in mijn kast had staan.
Dan hebben we het over Volkoren Speltmeel, Kokosolie, Ahornsiroop etc.
Bij Albert Heijn vond ik een hele hoop van deze producten onder 1 dak en ben gaan uit proberen.
 Het is erg lekker en zelfs mijn dochter die helemaal niet van Bananen houd vroeg spontaan of ze een stuk mee naar school mocht nemen. Het enige nadeel is dat het brood niet gaar is als je exact het recept volgt. Dit is mijn tweede Bananenbrood en deze heeft al ruim 10 /15 minuten langer dan voorgeschreven tijd in de oven gestaan en nog is hij in het midden die volledig gaar.
Misschien is dit ook een beetje naar smaak, want ook dit tweede brood is helemaal opgegaan.

Groetjes Saskia

woensdag 10 december 2014

Chocoladeletters

 Het was een drukke periode, dus ik loop een beetje achter met posten en erger nog, niet van alles een foto gemaakt. Sinterklaas is het land alweer uit, maar wil deze foto's toch nog even plaatsen.
Op Speciaal voortgezet onderwijs vieren ze Sinterklaas op hun eigen manier, dus dit jaar geen Surprises. Onze oudste Zoon had wel lootjes getrokken en hij moest een cadeautje zoeken tot € 5,00 voor Guido. Op zijn briefje stond:
1: Chocolade
2: Chocolade
3: Als het maar lekker is met veel Chocolade.

Iets kopen is dan net weer even te gemakkelijk, dus wij zijn zelf met Chocolade aan de slag gegaan en onze jongste Zoon wilde dan wel meedoen en heeft een letter voor zijn Mentor Marjolein gemaakt.

Ik kon geen mallen vinden om de letters in te gieten, dus we hebben van kinderspeelklei de vorm gemaakt en dit op bakpapier gelegd. Met een plastic bakstrook aan de binnenkant van de klei konden we de gesmolten chocolade gieten in de vorm die we hadden gemaakt.
Daarna naar eigen idee versierd!

Erg leuk om eens te doen.
Groetjes Saskia

zondag 16 november 2014

Verjaardagstaart voor Jill

Jill werd Vrijdag 9 jaar jong en viert vandaag haar verjaardag voor haar familie.
Als Oppasmamma van Jill weet ik waar ze van houd, dus ik heb de vullingen daarop afgestemd.
De Taart moest een Knabbel & Babbeltaart worden. Wendy heeft voor Jill knabbel en Babbel puzzelplaatje gemaakt.
Dit was deel 1, niet slecht voor een eerste keer!
Ik maakte een slagroomtaart met fruitcocktail aangevuld met kiwi, want dat vind Jill ook erg lekker.
De Boom waar Knabbel & Babbel tegenaan zouden komen, zijn twee taartjes van 20 cm. Deze zijn beide 2 x gevuld met op de onderste laag Nutellapasta, met daarop een bananenvulling, om de taart niet te machtig te laten worden heb ik de tweede laag alleen met de bananenvulling gedaan.

Groetjes Saskia

donderdag 13 november 2014

Cupcakes voor Jill

Jill is mijn oppaskindje en zij is een speciaal meisje op speciaal onderwijs.
Morgen gaat zij trakteren en haar moeder vroeg mij om cupcakes te maken.

Mijn antwoordt was natuurlijk direct ja en ook wat voor cupcakes het moesten worden, was mij al snel duidelijk, maar dan de uitwerking!

Jill is gek op stroopwafels (en bananen), dus ik heb een neutraal beslag gepakt en hier verse vanille en stukjes stroopwafel doorheen gedaan voor het bakken.
Ik vond een receptje voor Swiss Merinque creme en heb hier ook wat vanille doorheen gedaan. hiermee heb ik een rondje op de cupcake gespoten.
 In het rondje spoot ik wat karamelsaus en schudde nog even met de spuitzak over de merinque creme. De afwerking een stukje mini stroopwafel en wat karamel strooisel.

Wij gaan het eindresultaat ook even voor proeven, als dit wordt goed gekeurd ben ik bang dat ik er morgen nog meer moet bakken voor Wendy (ze is met paardrijles tegen een pion gelopen en dat betekent trakteren, als ze dat maar niet elke week gaat doen.) Zondag de traktatie voor Brian bakken, dus wie weet of wordt het misschien toch wat anders!
Groetjes Saskia

woensdag 5 november 2014

Wie wat bewaard ....

die heeft nog een foto om te showen.
Alweer even geleden, kocht ik twee boeken van Rudolphs Cupcakes.
Hier stonden hele leuke recepten in, maar natuurlijk lang niet alles in huis.
Ik vond een recept met clubsandwich koekjes en wilde deze wel uitproberen, dus snel het ontbrekende ingeslagen en aan de bak.

 Het recept is een soort eierkoek, met een laagje vulling, gedoopt in chocolade.
Deze variant had een blank koekje en een chocoladekoekje en een vanillevulling.
Ik had er behoorlijk wat en merkte al zeer snel dat ze erg vullend zijn (Ik kreeg er geen 2 op)
Dus ook het oppasgezin maar even blij gemaakt met deze homemade cookies!
Ze waren meer dan goed gekeurd.

Groetjes Saskia