zaterdag 4 oktober 2014

Churros

Op verzoek van mijn dochter om eens Churros te maken want die zijn zo lekker!
Hmmm, ik ken ze niet, dus eens neuzen op mijn beste vriend Internet.
Rudolf legde daar in een filmpje haar fijn uit hoe je dit kunt maken.
 
Ingrediënten Churros: 
100 g boter, 100 ml water, 100 ml melk, zout, 100 g bloem, 4 eieren, olie om te frituren, 100 g suiker, 2 tl kaneelpoeder

Chocoladesaus  

130 g pure chocolade, 100 ml melk

Breng in een pan boter, water, melk en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het deeg al roerend in circa 5 minuten garen. Laat iets afkoelen en roer een voor een de eieren erdoor. Hak de chocolade. Verhit de melk in een pan en laat de chocolade hierin smelten. Verhit de olie tot 180 ºC. Schep het deeg in een spuitzak en spuit slierten deeg in de hete olie. Frituur ze goudbruin en laat de churros uitlekken opkeukenpapier. Meng de suiker met de kaneel en rol de churros door de kaneelsuiker. Serveer de chocoladesaus als dip bij de churros.

Dit hebben we ervan gemaakt
 O, jee nieuwe verslaving wat is dit lekker zeg, maar ook erg luchtig (zonder chocoladesaus), dus je krijgt de neiging door te blijven eten!
Voor nu weer even genoeg uitgeprobeerd, anders groei ik nog dicht, hihi....
Groetjes Saskia

Geen opmerkingen: