Op verzoek van mijn dochter om eens Churros te maken want die zijn zo lekker!
Hmmm, ik ken ze niet, dus eens neuzen op mijn beste vriend Internet.
Rudolf legde daar in een filmpje haar fijn uit hoe je dit kunt maken.
Ingrediënten Churros:
100 g boter, 100 ml water, 100 ml melk, zout, 100 g bloem, 4 eieren, olie om te frituren, 100 g suiker, 2 tl kaneelpoeder
Breng in een
pan boter, water, melk en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het deeg
al roerend in circa 5 minuten garen. Laat iets afkoelen en roer een voor een de
eieren erdoor. Hak de chocolade. Verhit de melk in een pan en laat de chocolade
hierin smelten. Verhit de olie tot 180 ºC. Schep het deeg in een spuitzak en
spuit slierten deeg in de hete olie. Frituur ze goudbruin en laat de churros
uitlekken opkeukenpapier. Meng de suiker met de kaneel en rol de churros door
de kaneelsuiker. Serveer de chocoladesaus als dip bij de churros.
Dit hebben we ervan gemaakt
O, jee nieuwe verslaving wat is dit lekker zeg, maar ook erg luchtig (zonder chocoladesaus), dus je krijgt de neiging door te blijven eten!
Voor nu weer even genoeg uitgeprobeerd, anders groei ik nog dicht, hihi....
100 g boter, 100 ml water, 100 ml melk, zout, 100 g bloem, 4 eieren, olie om te frituren, 100 g suiker, 2 tl kaneelpoeder
Chocoladesaus
130 g pure chocolade, 100 ml melk
Dit hebben we ervan gemaakt
O, jee nieuwe verslaving wat is dit lekker zeg, maar ook erg luchtig (zonder chocoladesaus), dus je krijgt de neiging door te blijven eten!
Voor nu weer even genoeg uitgeprobeerd, anders groei ik nog dicht, hihi....
Groetjes Saskia
Geen opmerkingen:
Een reactie posten