dinsdag 30 september 2014

Recept Muffins met Appel & Kaneel

Op Internet een recept gevonden, deze heb ik uitgeprobeerd.
Wil je er ook eens mee aan de slag volgt hier het recept, ben benieuwd hoe jij ze vind?

Appel Kaneel Muffins recept
Ingediƫnten
2 zoete stevige appels, 250 gr. bloem, 60 gr. bruine basterdsuiker, 2,5 theelepel bakpoeder, 50 gr. boter, 1,5 deciliter melk, zout, 1 tl kaneel, 2 eieren.

De oven voorverwarmen op 200 graden. De twee appels schillen en in kleine stukjes snijden. Kaneel over de appel stukjes strooien. 

De boter laten smelten in een pannetje (of in de magnetron voor de mensen met weinig tijd).
De bloem, suiker, bakpoeder en het zout door een zeefje halen boven een kom.
In een andere kom de eieren en de melk en de boter mengen. Daarna de inhoud van de beide kommen mengen. 

Roer alles met een  lepel door elkaar. Maak je niet teveel zorgen over de laatste klontjes. Nu strooi je de klein gesneden appelstukjes over het deeg.
Nogmaals even doorroeren. Vul de muffinsvormpjes met het beslag. De vormpjes vullen voor 2/3e deel. Bak de muffins 20 tot 25 minuten.

Als ze mooi goudbruin zijn en je kan er een sateprikker in steken en schoon eruit halen, dan zijn ze klaar. Nog even laten afkoelen op een rooster en komt het belangrijkste deel.... proeven! Eet smakelijk. 
  

Geen opmerkingen: